zagrozenie
Liczba pozycji: 4
Sztuczna inteligencja w ogniu – ebook
Tomasz Lendzian
Rozmowa to pierwszy krok do poznania. Jedni widzą w niej szansę na poprawę komfortu życia i pracy oraz niewyobrażalny rozwój cywilizacyjny. Inni obawiają się, że może stanowić zagrożenie dla ludzkości, zwłaszcza w kontekście zdominowania świata przez myślące maszyny. Gdzie leży prawda? Rozmowy, które ze sztuczną inteligencją przeprowadził Tomasz Lendzian, pozwalają lepiej ją poznać. Autor cierpliwie...Data dostępności:
Data publikacji:
Autyzm. Krótkie Wprowadzenie – ebook
Uta Frith
> KRÓTKIE WPROWADZENIE – książki, które zmieniają sposób myślenia! Co powoduje autyzm? Czy jest to zaburzenie genetyczne, a może nieznane zagrożenie środowiskowe? Jakie są jego główne objawy i jaki ma to związek z zespołem Aspergera? Autorka w przystępny sposób relacjonuje, co obecnie wiadomo na temat autyzmu i zespołu Aspergera. Odnosząc się do różnych schorzeń, które kryją się za tymi etykietami,...Data dostępności:
Data publikacji:
Największa. Pandemia hiszpanki u progu niepodległej Polski. – ebook
Łukasz Mieszkowski
Kiedy w połowie listopada 1918 roku wybucha niepodległość, większość ofiar hiszpanki prawdopodobnie już nie żyje albo właśnie umiera. Największa w dziejach ludzkości i Polski pandemia nie zostaje rozpoznana, pojawia się raczej jako dodatkowy problem i zagrożenie. Służby sanitarne i medyczne zajęte są przede wszystkim walką z tyfusem. Polacy w tym czasie wspólnym wysiłkiem pozaborowym budują nowe...Data dostępności:
Data publikacji:
Epidemie: prawdziwe zagrożenia i fałszywe alarmy. Od ptasiej grypy po COVID-19 – ebook
Didier Raoult
Prof. Didier Raoult , wybitny specjalista w dziedzinie mikrobiologii i chorób zakaźnych, omawia w książce przyczyny wirusa i sposób jego rozprzestrzeniania się. Zwraca uwagę na uprzedzenia, które wywołały ten ogromny „pożar informacyjny” oraz kwestionuje mit o zabójczej chorobie, przywołując znane nam epidemie, jak i te, o których media nie informowały zbyt obszernie. W książce Epidemie: prawdziwe...Data dostępności:
Data publikacji: