pamiec
Liczba pozycji: 5
Smart plants. Jak wykorzystać naturalne nootropiki, by usprawnić myślenie, koncentrację i pamięć – ebook
Julie Morris
Jeśli zmagasz się z utratą koncentracji i pamięci, mgłą mentalną lub stresem - lub jeśli po prostu chcesz poprawić i usprawnić myślenie - to Smart Plants jest książką dla ciebie. W swojej przełomowej pozycji Julie Morris odkrywa przed tobą tajemnice dietetyczne, prezentuje niesamowite rośliny poprawiające funkcje poznawcze mózgu i zachęca do zmiany stylu życia.Kakao, matcha, jagody goji czy kurkuma...Data dostępności:
Data publikacji:
Konopie - cud natury. – ebook
Barbara Simonsohn
Konopie siewne zaliczane są do superżywności. Nasiona opisywanej rośliny pozbawione są substancji psychoaktywnych, w tym THC. Można ją spożywać w postaci nasion, oleju, jak również suszonych liści. Zawierają wszystkie potrzebne do życia aminokwasy i niezbędne kwasy tłuszczowe oraz stanowią jedno z najbogatszych źródeł białka. Charakteryzują się idealną równowagą kwasów omega-3 i omega-6. Zmniejszają...Data dostępności:
Data publikacji:
Nowa kuchnia wegetariańska. – ebook
Małgorzata Duży Norbert Duży
Książka ta jest zachętą do częstszego spożywania produktów roślinnych. Autorzy, wegetarianie z długoletnim stażem, komponują potrawy tak, aby stanowiły pełnowartościowe posiłki i proponują 450 przepisów na smaczne i łatwe w przygotowaniu dania główne, zupy, sałatki, napoje i sosy. Przedstawiają też wykaz produktów żywnościowych i ziół pomocnych przy usuwaniu wielu powszechnych dolegliwości oraz spis...Data dostępności:
Data publikacji:
Przy wigilijnym stole – ebook
Elżbieta Adamska
Wieczerza wigilijna to, obok Wielkanocy, najbardziej uroczyste święto w roku. Zwykle zasiadamy do niej w gronie najbliższych w chwili, gdy na niebie pojawi się pierwsza gwiazdka. Zgodnie z tradycją stawiamy jedno naczynie więcej: z myślą o zbłąkanym gościu lub przez pamięć o nieobecnych bliskich. Wieczerzę rozpoczyna piękny zwyczaj dzielenia się opłatkiem, który rozdaje najstarszy uczestnik wigilii,...Data dostępności:
Data publikacji:
Kulinarny Lublin. Gastronomia w PRL-u – ebook
Krzysztof Załuski
Rzut oka na lubelską gastronomię w okresie PRL-u, czyli od okresu tuż po wojnie do lat 80-tych XX wieku. Autor przedstawia w tej książce wiele ciekawych informacji i anegdot, a także unikalnych dokumentów dotyczących tej tematyki. Dla młodszych czytelników, nie pamiętających tamtych czasów, będzie to ciekawa lekcja historii i okazja do pogłębienia wiedzy o, modnych ostatnio, czasach PRL-u. Dla starszych...Data dostępności:
Data publikacji: